Húsvétra készülvén

2016.03.28.
img

„Gergely­napi szél Szent György napig él. József kezessége Jó év kedvessége. Fehér Nagycsütörtök Indán sül meg a tök. Márciusi por fűnek jó, Neki fáj márciusi hó." ­ szól a márciusi mondóka..

Szép számmal érkeztek kicsik és nagyok egyaránt a Böjtmás Havi Aprók Táncára a kiskunhalasi városi könyvtárba. A Pásztortűz Egyesület és a Fészekrakó Egyesület rendezvényén, a 14 éven aluli gyermekeket és szüleiket várják, akik szeretnének kikapcsolódni egy szombat délután.

Március harmadik hétvégéjén Szőnyiné Vas Lívia tánc­ és népdal tanítása valamint S. Császár Anna kézműves tevékenysége is színesítette a családi eseményt. A gyerekek sokat megtudhattak a húsvéti ünnepkörről. Böjtről, tojásról és a magyar hagyományokról. Az immár tízéves eseménysorozat célja továbbra is, hogy minél többen és minél fiatalabban megismerkedjenek az érdeklődők a magyar népi kultúrával.

Legközelebb április 30­án, 15 órától a kiskunhalasi városi könyvtárban jöhetnek az aprók táncára a családok. A programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.