CIMBALOM BROTHERS : Testvériség

2018.08.23.
img

 Cimbalom Brothers; Ötödik évszak koncert Fonó szeptember 29.

A cimbalom virtuóz mesterei, nagy tudással újraértelmezik a hangszer határait. Lemezük tavasszal jelent meg Testvériség címmel a Fonó kiadásában és a legjobb kritikákat kapta.

Exkluzív cimbalom duó két kiváló cimbalmostól, akik nem csak virtuóz tudásukat, de testvéreiket magukkal hozzák ebbe az egyedülálló produkcióba. Lisztes Jenő az elmúlt 10 évben Roby Lakatos zenekarával bejárta a világ legnagyobb koncert termeit, New Yorktól-Mumbai-ig, Sidneytől Moszkváig, ahol elkápráztatta a közönsé-get virtuóz cimbalomjátékával, melyben a jazz és a hagyományos magyar cigányzene ötvöződik. Unger Balázs - a Cimbaliband cimbalmos frontembere - az autentikus magyar népzene és a Balkán cimbalomfutamaival fűszerezi ezt az egyedülálló zenei projektet. Két cimbalom egy színpadon már maga egy kuriózum, de a Cim-balom Brothers még erre az élményre is rátesz egy lapáttal! Bali magával hozta testvérét Unger Gergő gitárost is a produkcióba, aki köztudottan a Cimbaliband "motorja".

A mesterség még ma is apáról fiúra, pontosabban apáról lányára száll. A Kovács család valamennyi tagja kitanulta a kékfestő mesterséget,". Esetünkben nemcsak a gitárt pengeti majd a színpadon, hanem koboz és brácstambura is előkerül tokjából! Jenő pedig öccsét, Lisztes László nagybőgőst állította "hadrendbe", aki több éven keresztül muzsikált vele Roby Lakatos zenekarában. Laci amellett, hogy otthonosan mozog a hagyományos magyar cigányzenében, a jazz és a Balkán dallamvilága sem áll távol tőle. A Cimbalom Brothers egy újabb, különleges, igazán szerethető szintre emeli hungarikumunkról, a magyar cimbalomról alkotott képünket. A publikum eddig még soha nem tapasztalt zenei élménnyel lesz gazdagabb, a két híres muzsikus család közös műsorától! Miklós bácsi pedig azért fohászkodik, hogy még legyen ideje átadni a szakma csínját-bínját annak a leányunokájának, aki szívesen folytatná a családi hagyományt. Pannák Annamária azt mondja, ez az, ami a szakma szeretetén túl őt is motiválja. „Sokat engedi a papa, hogy gyakoroljak, szeretek vele együtt dolgozni kint, a műhelyben. Az unokák közül én voltam itt a legtöbbet, és amikor édesapám meghalt, természetesnek tűnt, hogy beállok a helyére. Ahogy be tudom állítani a gépet, már én is tudom mintázni, festeni vagy hajtogatni az anyagot, de önállóan még nem.”

Népzene.hu