Mr.Goulash is fakanalat ragad a Szolnoki Gulyásfesztiválon!

2015.09.05.
img

Szeptember 12. és 13. között rendezik meg Magyarország legnagyobb gulyásfesztiválját Szolnokon. Az eseményre rengetegen érkeznek az ország különböző pontjairól és határainkon túlról is, hogy megmutassák főzőtudományukat. A fesztivál egyik hazajáró fellépője az alföldi betyárbanda, a BODRI és a Miskakancsó akik Mr.Goulash vezetésével egy különleges produkcióval készülnek a rendezvényre.

A Szolnoki Gulyásfesztiválon idén is közel 500 bográcsban rotyognak majd a különböző tájegységek szokásai szerint elkészített ételek. Az ország egyik legjelentősebb gasztro-kulturális hagyományőrző rendezvényére a tavalyi látogatottság alapján 40-50.000 érdeklődőre számítanak. A három napos fesztiválon természetesen idén is lesz gulyásfőző verseny, valamint izgalmas produkciók, fellépő művészek teszik teljessé az élményt.

A szolnoki BODRI és a Miskakancsó együttes szombati koncertje egyben ősbemutatója a legújabb, „Erdélytől távol” című daluknak. Az amúgy bulis ska-folk-magyar nótákat játszó csapat ezzel lírikus hangvételű nótával kedveskedik erdélyi barátainak, hiszen több főzőcsapat és gasztronómiai szakmai küldöttség is érkezik majd onnan, illetve a zenekar énekese is erdélyi származású.

img

A BODRI és a Miskakancsó zenekar tagjai egyébiránt hagyományőrzéssel is foglalkoznak: a zenekar évek óta kötődik a Szolnoki Gulyásfőző Fesztiválhoz, nem csak egy hivatalos dallal és koncertjeikkel gazdagítják az eseményt, de részt vesznek a háttérmunkálatokban, kisfilmeket forgatnak a gulyás titkairól, és ha kell maguk is beszállnak a főzésbe.

Együnk, igyunk és mulassunk egy jót szolnoki Tiszaligeten szeptember 11. és 13. között!