Halas a receptkönyv sorozatban

2016.1.3.
img

Évek óta nagy sikerrel zajlik a Duna Könyvklub keretében megjelenő Ízőrzők szakácskönyvsorozat kiadása. A televíziós gasztroműsor legjobb, legérdekesebb és legkülönlegesebb receptjeit válogatják össze. Móczár István és Róka Ildikó szerkesztésében már több kiadvány is elkészült. Ezek közé két kiskunhalasi recept is bekerült.

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt Ízőrzők című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben. Tájegységenként változó szokások, őseinktől ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni! Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske.

img

A Pásztortűz Egyesület meghívására érkezett forgatócsoport annak idején bejárta az egész települést. A DISZNÓVÁGÁS ÉTELEI - BÖLLÉRJÓZANÍTÓ és a többiek (4. kötet) és a HÚSVÉTI ÉTELEK - CICVARA és a többiek (6. kötet) című kiadványokban található meg a két kiskunhalasi recept. Előbbi könyvet a halasi savanyú máj elkészítési módja nyitja meg, míg utóbbiban a sonkalé leves főzésének fortélyáról tudhat meg többet az olvasó.