Miért jó lecsót enni?

img

Vitathatatlanul elkezdődött a lecsó szezonja. A piacok árusainál olcsón lehet ilyenkor garantáltan hazai paprikát és paradicsomot vásárolni, arról nem is beszélve, hogy a kertekben is javában érnek már a lecsó hozzávalói.

A NoSalty a következő indokokat találta, hogy miért együnk lecsót?

Színes, friss, szezonális, változatosan is elkészíthető és finom. Amiért azonban fogyókúrába is jól beilleszthető étel a lecsó, az az alapjául szolgáló zöldségek alacsony energia- és szénhidráttartalma (fehérjét, zsírt ezek a zöldségek nem tartalmaznak). Akár csak a klasszikusokra gondolunk: paradicsom, paprika, vöröshagyma, akár már a kicsit turbózott változatokra: cukkini, padlizsán, patisszon, tök, gomba. Ráadásul ezeket lehet nagy mennyiségben is fogyasztani, ebben rejlik a lecsó telítő értéke.

Tehát a lecsó egy tökéletes fogyókúrás étel, ráadásul még télire is eltehető, vagy köretként is ehetjük a kedvenc húsunk, halunk mellé.


Aktuális