Mesterségek Ünnepe - Értékhordozó rendezvény, csodás életutak, méregdrága rétes

img

A mesterekkel és alkotásaikkal, az igényes zenei programmal, a fantasztikus környezetben a mai napig egyedülálló program a Mesterségek Ünnepe. Aki idén elszalasztotta jövőre pótolja. A gond és némi szájízrontó abban van, amikor egy idősebb munkáit itt örömmel bemutató népi iparművésznek elmegy az étvágya az 1000 Ft-os rétes láttán, mert belegondol hány öltést, sodrást, …… kell ezért nap mint nap elvégeznie. Vajon a turisták és a gyerekek látják e az alkalmi értéktévesztést, hisz egy mester itt sem árulja aranyárban remekét. Valahogy ügyesen jó lenne ezen változtatni.

Képeink

Korábban:
Huszonkilencedik alkalommal költöznek a népművészet mesterei a Budai Várba, hogy ismét elbűvöljék a látogatókat különleges tudásukkal. Idén 4 napra nyitja ki kapuit a nyár várva várt családi fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe, hiszen augusztus 20-ától 23-ig tartanak a programok.

img

Évek óta jelenlévő probléma a drága belépő látogató visszatartó ereje. Sok kézműves, népművész részben ennek tulajdonítja bevételei visszaesését. Lenne egy javaslatunk: az a mester aki lát egy politikust, javasolja neki, hogy a Mesterségek Ünnepe alatt a Budai Várban zárassák be az összes giccsparádét felvonultató boltot. Így legalább pár napra egy kiemelt turisztikai helyszínen normális termékekhez jutnának a turisták. A megemelkedett bevételből pedig el lehetne gondolkodni, hogyan legyen visszajuttatva a szervezőkhöz, hogy a következő évben csökkenteni lehessen a jegyárakat. Így még több látogatóval újra növekvő pályára állítva a rendezvényt is.

Belépőjegy: Felnőtt: 2000 Ft
Kedvezményes jegy (4 – 14 éves korig és nyugdíjasoknak): 1000 Ft
Családi jegy (2 felnőtt és 2 gyermek): 4600 Ft
                    (2 felnőtt és 3 gyermek): 5300 Ft
                    (2 felnőtt és 4 gyermek): 6000 Ft

Közvetlen elérhetőségek: Telefonszám: +36-1-214-3523
Weboldal: mestersegekunnepe.hu/